Interieurtrend in de kijker: Japandi - Panidur

Interieurtrend in de kijker: Japandi

Als we een kijkje nemen naar de interieurtrends in 2023, is er één dat al enkele jaren sterk aan de macht blijft… De Japandi stijl. Een combinatie tussen Japanse en Scandinavische invloeden. Wat zorgt voor een minimalistisch en rustgevend interieur.

 

Wij bij Panidur kunnen jou helpen om deze interieurtrend bij jou thuis te realiseren. Benieuwd hoe? Lees dan zeker verder! Maar eerst wat meer over de Japandi stijl.

 

 

Mix tussen Japanse en Scandinavische stijlen

Binnen deze stijl komen de designs van twee werelden samen. Enerzijds heb je de strakke lijnen, typerend voor Scandinavië. Anderzijds de sobere en neutrale kleuren, deze zijn dan weer helemaal Japans. Samen vormen ze één geheel. Voor beiden speelt natuurgetrouwheid een belangrijke rol & de functionaliteit binnen het huis. Dit alles vormt de kern van de Japandi stijl.

 

Wabi-Sabi

Het omarmen van imperfecties, één zijn met de natuur en de kracht van eenvoudigheid. Dat vertaalt zich in asymmetrische patronen, soberheid en minimalisme. 1 van de pijlers binnen de Japandi stijl. Het brengt rust in je interieur maar ook zeker in je hoofd.

 

Japandi kleurenpalet

Een niet onbelangrijk gegeven binnen deze stijl is de kleurkeuze. Deze is zeer natuurgetrouw. Kleuren als beige, wit,  zwart, crème, licht taupe, lichtbruin en pasteltinten doen het zeer goed. Werk deze dan nog eens af met materialen in linnen, houttinten en organische vorm en je hebt in no time het Japandi gevoel in huis.

 

 

Haal Japandi bij jou in huis

Ben je helemaal aan het wegdromen van Japandi, klaar om jouw interieur om te toveren tot deze oase van rust? Wij helpen je een stapje verder.

 

Laten we beginnen met één van onze nieuwe collecties, Claustra. Een afscheidingswand die beschikbaar is in 4 natuurgetrouwe kleuren. Van zacht tot warm. Ideaal om een scheiding te maken binnen gelijk welke ruimte.

 

 

Een ander nieuwtje is de Vertico. Dit paneel bestaat uit verticale lijnen, wat zorgt voor een spel van diepte en reliëf. De kleuren zijn identiek hetzelfde als deze van de Claustra. Hierdoor is combineren heel eenvoudig.

 

Meer fan van de iets klassiekere panelen? Dan hebben we voor jou de Premium en Premium XL collectie. Binnen deze twee collecties komen de 4 dezelfde kleuren voor. Zo creëer ook jij de Japandi-stijl binnen jouw woning.

 

Tot slot hebben we nog de Linea. Deze panelen bestaan uit een zwarte kern dat gedeeltelijk zichtbaar is. Hierdoor bekom je het effect van balkjes. Ideaal voor een Japandi plafond of wand.

 

 

Ziezo, nu ben je volledig mee met de interieur trend ‘Japandi’. En heb je de nodige inspiratie opgedaan.