Plaatsingsvoorschriften - Panidur

Plaatsingsvoorschriften

Algemene richtlijnen montage panelen

 

Laat de panelen minstens 24u acclimatiseren in de kamer waar ze geplaatst zullen worden, in open verpakking, bij een relatieve luchtvochtigheid van 55-60% en een kamertemperatuur van 18°C. Hout is onderhevig aan uitzetting en inkrimping die 2mm per lopende meter kan bedragen. Voorzie daarom zeker steeds een uitzettingsvog van minstens 10mm. Voor ruimtes langer dan 7m wordt een extra uitzettingsvoeg voorzien.

 

Panidur-panelen worden geplaatst op een lattenwerk of verlijmd aan de muur. Indien u de montage met een lattenwerk verkiest, breng dan over de volledige oppervlakte een houten lattenrooster aan. Het lattenwerk wordt dwars tegenover de lengte van de panelen en in één vlak geplaatst. De bevestiging van de panelen aan het lattenwerk gebeurt met clips (niet voor Paniduo) of nietjes. We raden aan nietjes te gebruiken met een platte rug van 10mm breed en 16mm lang.

Wandpanelen kunnen eventueel ook verlijmd worden tegen een bestaande muur. In dit geval dient de ondergrond voldoende stevig en proper te zijn en moet een lijm gebruikt worden die blijvend elastisch is. Een lattenwerk is niet nodig indien de panelen verlijmd worden. Verlijm nooit panelen tegen het plafond.

montage plafond

Voor alle kleuren van Panidur zijn bijpassende afwerkingslijsten beschikbaar. De lijsten worden verzaagd m.b.v. een verstekbakje en worden steeds aan de muur bevestigd, niet aan het plafond. Dit zorgt ervoor dan de panelen vrij kunnen uitzetten en inkrimpen.

Tip: Bekijk onderstaande montagevideo's voor meer info. Lees ook steeds de montage-instructies op de inlegflyer. Deze is terug te vinden in elke verpakking van Panidur en staat vol handige montagetips!

Plaatsing van wandpanelen (type 'Country' in dit voorbeeld)

Plaatsing van Sharpclick panelen (aan een zolderdak in dit geval)